första smakproverna

som många vet så är ju alexander lite större än vad han borde vara för sin ålder. det kan ju skilja så mycket på så kort tid när de är så här små. man ska ju enligt socialstyrelsen och livsmedelsverket börja med smakpotioner när de är 6 månander, men jag tyckte att de var dags att börja redan nu. det tar ju ändå så lång tid innan de vänjer sig. + att mamma ville vara med innan de åker utomlands. 
 
potatis är de första vi testar. igår kokade jag en jätteliten potatis och mosade ut den i potatisvattnet. jag mamma och tomas var i köket och jag hade dukat upp fint med hans nya matset som han fått i doppresent. av nån anledning trodde jag att han skulle få i sig några skedar iaf, och att vi skulle sitta ett tag. men så fel man kan ha.
 
när jag ger honom en sked har han lärt sig att stänga munnen, då jag ger honom d-vitamin varje dag. så han var ju inte så glad när jag gav honom en sked med potatis. när han fick det i munnen blev han alldeles still och såg helt äcklad ut! han vägrade stänga munnen och ens försöka få ner det. han började gråta och peta ut det ut munnen. stackarn :) det lilla potatis jag gav honom hamnade överallt så köpte en haklapp idag! innan vi åkte på stan idag gav jag honom lite potatis igen, och samma sak hände. måste ge honom så ofta som möjligt, men har en känsla av att detta kommer ta tid!