Stugan 08

Här kommer en liten sammanfattning i punktform vad som hände i stugan.

♣ Jag har fått min livs första gädda :) jag är jätte glad (Y) fast under vistelsen i stugan lyckades jag få 2 gäddor :p typ i samma storlek men ändå :d och enligt henrik så börjar jag bli en riktigt bra fiskare ;)
pappa och henrik kallar en sådan lite fisk en "slips" eftersom den är lång och smal ;p haha, btw så fick henrik en 2 kg gädda :o jag fick hålla den med och tog en bild men den finns på pixbox :) länken dit finns sist i inlägget



♣ Mina mostrars hundar Elsa och Ticko har parat sig, och dom är olika raser. (dvärgpinscher och papillon) haha, OM det blir valpar så måste jag se dom ;) en rolig blandning.
och för er som inte vet hur hundar parar sig så är detta en äkta bild! detta är typ slutet av parningen ;p



♣ Mormor och morfar firade bröllopsdag i stugan, 42 år som gifta :) gullit. tyvärr har jag ingen bild på det men vi fikade och jag plockade en jätte fin blombukett :p

♣ en dag så såg vi en jätte liten kanin unge :) vi lyckades fånga den för att se på den lite närmare. jätte söt ;)
blöt pga att det regnat ute


♣ en kväll gick jag micke och filip till niinas stuga för att hitta på nått. dom började visa mig lite ninja och annat sånt. haha, det var kul med kameran ;)



♣ Det har varit en mygg invation i stugan :s jag ser helt misshandlad ut på armar, ben och lite överallt. det har blivit lite bättre nu iaf, så folk inte kommer undra :)  (Y)

♣ Erika - min morbrors blivande frus barn, 10 år. hon är ett stort fan till mig. och jag har bara en fråga till henne. Varför? hon kan ingen svenska och jag kan ingen finska, alltså vi kan inte prata alls med varandra. alla andra måste översätta till oss vad den andra säger. då är det illa. jag känner mig helt dryg eftersom hon vill göra saker men det är ju omöjligt när man inte förstår varandra :/ men så är det. en sak till . hon säger alltid hur vacker jag är osv, allt som handlar om mig är så himla bra, .. men hon kan ju inte ha sett så många människor i livet eftersom alla vet att det inte stämmer. hon kanske ljuger? men till vilken nytta? jadu, jag lär ju aldrig få den frågan besvarad.




















♣ Onsdagen den 23/7 åkte jag mamma pappa moster niina mormor och morfar till sodankylä, närmsta "storstad". en bra bit bort. där storhandlade vi det vi behövde till stugan och sedan åt vi på grillen, det traditionella makkara herkku :) gott. det består av friterad pommes och krov och man får även tillbehör. jag valde sallad + dressing (Y) vi for även och strosa runt staden, men den är ju liten så det gick rätt så fort.



♣ badminton är en sak vi ägnat oss åt ganska mycket till när det funnits tid och möjlighet. dsv då det inte blåser och det inte finns några mygg ute. Niinas kompis Tommy kom också till stugan några dagar och då hade vi turnering. lagen var jag och henrik, mamma och pappa, niina och tommy. 1:an plats kom såklart jag och henrik på (Y) sedan mamma och pappa, sist niina och tommy. det var en rolig kväll :)
Lagfoto frv; pappa, niina, tommy, mamma, jag och henrik


♣ eftersom vi har tillgång till så få saker i stugan så blir det nästan bara färdig mat. det blir så jobbigt att laga maten. men en dag bestämde jag och niina att vi skulle bjuda hela kukasjärvi på middag, dvs jag niina henrik mamma pappa mormor och morfar, vi som var kvar där. det blev ris med korvstråganoff + en kyckling rätt :) det var jätte gott ;p alla vart nöjda.
bilden visar våran bastu, där vi även tvättar oss. en bastukamin som vi värmer upp med ved, en varmvattens någonting som vi också värmer upp på samma sätt, sedan den blåa med kallvatten, det gäller att blanda vattnet i baljor :p det är kul att leva på det sättet ;)


♣ jag skulle egentligen komma hem på ons med alla andra men marcus kom som en surprise till stugan på fredag kväll. han åkte hem på söndag och jag följde med för jag var så sjuk dom senaste dagarna. jag behövde komma till en läkare. så marcus skjutsade mig direkt till akuten på söndag kväll. jag hoppades på att få penicillin men nej då. han sa att det var ett virus, körtelfeber. det skulle gå över av sig själv och det kunde ta ett bra tag. han skrev bara ut en jälva nässpray vilket inte hjälper. han gav även rådet att ta värktabletter men jag har ju gjort det hela tiden i stugan och det har inte hjälpt ett dugg!! fan vad sur jag blev. hela min hals var uppsvullen och det gjorde ont som fan, näsan var så igentäppt så det var sjukt, jag hade ont i huvudet och öronen. hur ska man leva med det ett bra tag hade han tänkt? Som tur blev det ändå bättre, och nu mår jag inte helt bra men kan ändå göra saker :) skööönt för jag ville inte missa lk (Y) tack pia som hjälp mig när jag behövde någon!! (F)


FLER BILDER FRÅN STUGAN FINNS PÅ MIN PIXBOX:
http://www.pixbox.se/usr_show_id74133_page0_order1.html